Opdrachten

Informatieadviseur gezocht Rotterdam

Informatieadviseur – cluster BCO

Ons aanbod

Werklocatie:

Timmerhuis

Startdatum:

Z.s.m. naar verwachting begin juli 2020

Aantal medewerkers:

1

Uren per week:

36

Duur opdracht:

6 maanden

Verlengingsopties:

2x 6 maanden

 

 

 

 

Verhouding prijs/kwaliteit:

20% - 80%

Detavast:

Optie tot kosteloze overname na 1,5 jaar

Data voor verificatiegesprek:

Week 26

Jouw opdracht

Zorg jij dat het informatiemanagement van Rotterdam van topniveau is?

De gemeentelijke wereld is in beweging. De digitale transformatie, gecombineerd met de doorlopende ontwikkelingen in een stad als Rotterdam, leidt tot veranderingen in onze informatiebehoeften. Dat is waar jij als Adviseur Informatiemanagement om de hoek komt kijken. Wij zoeken momenteel een Adviseur Informatiemanagement voor het cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.

Je functie valt onder de afdeling Innovatie, Informatievoorziening, Facilitair en Onderzoek (IIFO). Je bent verantwoordelijk voor de intake en analyse van de verandervragen van het clusters Maatschappelijke Ontwikkeling. Je analyseert complexe opdrachten met een multidisciplinair karakter, onderzoekt relevante gegevens, verricht verkennende studies en werkt dit uit in een plan, business case of programma van eisen. In je rol als projectarchitect borg je dat architectuurafspraken in projecten worden uitgevoerd zoals afgesproken. Kortom, jij hebt het overzicht over de totale verandervraag en je werkt mee aan het Business & Informatie Planningsproces voor de clusters in je portefeuille. Bij jouw werk hoort ook het onderhouden van contact met bestaande en nieuwe opdrachtgevers, het hoger (afdelings)management en andere disciplines binnen de afdeling IIFO.

Een simpele rol? Zeker niet. Maar wel één met volop mogelijkheden, voor jou én voor Rotterdam.

Jouw profiel

Jij hebt altijd je ogen en oren open voor technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Je hebt een scherp oog voor de mogelijkheden en onmogelijkheden van informatietechnologie én voor mensen. Je kunt goed omgaan met de politieke context van een gemeente en je bent een verbinder tussen de diverse i-vakgebieden. Ook weet je goed mondeling en schriftelijk te communiceren op verschillende niveaus Daarnaast beschik je over:

Eisen

  • Een afgeronde hbo-opleiding;
  • Minimaal drie jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie binnen een gemeente organisatie opgedaan in de afgelopen 5 jaar;
  • Aantoonbare kennis en ervaring van informatiebeveiliging en AVG;

Wens

  • Een afgeronde Hbo-opleiding in de richting van Informatica, Business en informatiemanagement of bestuurskunde/overheidsmanagement;
  • Ervaring met het sociaaldomein (WMO, Jeugdwet, Participatiewet);
  • Kennis van IT-architectuur, Prince2 en Lean;
  • Kandidaat staat open voor een deta-vast constructie (overname na einde inzet, 1,5 jaar).

De afdeling

De afdeling Informatiemanagement is onderdeel van directie Bestuurs- en concernondersteuning (BCO) / Innovatie, Informatie, Facilitair en Onderzoek (IIFO). De afdeling bestaat uit de teams Concern Bedrijfsvoering systemen en drie dedicated cluster teams, ingedeeld naar de domeinen Fysiek, Sociaal en Dienstverlening/BCO.

De drie dedicated clusterteams werken gedeconcentreerd op de locaties van de clusters en bestaan uit informatie-architecten, informatie-adviseurs en functioneel beheerders. Nauwe samenwerking is er met andere i-professionals voor o.a. informatiebeheer, informatiegestuurd werken en informatiebeveiliging.

 

Onze organisatie

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

Een stad waar je ruimte ervaart. Bij een organisatie die je vrijheid en verantwoordelijkheid biedt. Voor werk waar je uitdaging voelt. Zodat jij en de stad blijven groeien. Voor alle Rotterdammers.

 

Aan alle eisen dient voldaan te worden anders heeft aanbieden geen zin.

Een op de opdracht gerichte motivatie is verplicht.

 

Bel voor meer informatie met 0681498040 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.